Raadsmarkt 5G

 • 17 juni 2020 18:30 tot 20:15
 • locatie: Zijlpoort
Direct opslaan in uw agenda

Op woensdag 17 juni van 18:30 tot 20:15 vindt een Raadsmarkt over Aspecten van 5G plaats in de Zijlpoort. Deze informatieve bijeenkomst is bedoeld voor alle raads- en commissieleden!

De huidige technieken voor draadloze communicatie, waaronder 4G, worden in de komende tijd opgevolgd door een nieuwe generatie, aangeduid als 5G, vijfde generatie. Er bestaat veel onzekerheid en ongerustheid, over de fysieke omvang van de uitrol van 5G (veel extra antennes?); over eventuele gezondheidsrisico’s, en over de mogelijkheden van de raad om de utirol te beÏnvloeden.

Externe sprekers bieden hierover informatie en beantwoorden vragen van de raadsleden.
Het programma is als volgt:

 1. Algemene uitleg over 5G: wat is het doel; wat is de noodzaak, wat zijn voor- en nadelen  (Spreker: Louwrens Wernekamp van Antennebureau).
 2. Gezondheidsaspecten belicht vanuit twee hoeken: vanuit de wetenschappelijke adviezen aan de regering en vanuit kritische hoek (sprekers:
       a. Monique Beerlage van
  Kennisplatvorm EMV en Gezondheid,
       b. Anouk de Bont van de expertgroep  
  letstalkabouttech.nl (onder voorbehoud)
 3. Wat komt er op de gemeente af (‘straatbeeld’, werk en kosten); dataveiligheid; en vooral: welke beïnvloedingsmogelijkheden heeft de raad. (spreker: Rudolf van der Berg namens de VNG).