Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 07 mei 2013 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
07 mei 2013, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • U vindt hier de besluitenlijst naar aanleiding van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlem. Het college publiceert alle openbare besluiten via deze besluitenlijsten. Dit is niet de bekendmaking zoals vermeld in de Algemene wet bestuursrecht.
    De site die u nu bekijkt is voornamelijk gevuld met informatie van de gemeenteraad van Haarlem. De bovenstaande button 'meedoen' linkt dan ook naar de mogelijkheid om gast te zijn bij de raadsvergaderingen of om op andere manieren met de gemeenteraad van Haarlem te communiceren.
  • Het college stelt de raad voor: 1. In te stemmen met het Dekkingsplan Brandweer Kennemerland 2. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit 3. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover een advies heeft uitgebracht.
  • Het college stelt de raad voor: 1. haar zienswijze kenbaar te maken bij de ontwerpprogrammabegroting 2014 Veiligheidsregio Kennemerland waarbij het college de volgende opmerking voorstelt: - De Veiligheidsregio Kennemerland dient rekening te houden met mogelijke bezuinigingen op de gemeentelijke bijdragen vanaf 2015 2. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit 3. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover een advies heeft uitgebracht
  • B&W 1. Het college besluit om, onder voorbehoud van toestemming van de gemeenteraad, de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Kennemerland te wijzigen conform bijgevoegd voorstel van het dagelijks bestuur VRK van 12 april 2013. 2. Op grond van het voorgaande besluit stelt het college de gemeenteraad voor om aan het college toestemming te verlenen, op grond van artikel 1, derde lid Wet gemeenschappelijke regelingen, tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio. 3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit 2. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover een advies heeft uitgebracht.
  • 1. Het college besluit om, in aansluiting op haar besluit d.d. 30 oktober 2012 en met toepassing van artikel 231, tweede lid, onderdeel b en onderdeel c van de Gemeentewet, de directeur van Cocensus aan te stellen en aan te wijzen als onbezoldigd ambtenaar van de gemeente Haarlem belast met de heffing en invordering van parkeerbelasting (exclusief het straatparkeren) voor de gemeente Haarlem. Met deze aanstelling wordt tevens het recht verleend de uit de aanwijzing voortvloeiende bevoegdheden te mandateren aan medewerkers van Cocensus. 2. De belastingdeurwaarders van de GR Cocensus worden aangesteld en aangewezen als onbezoldigd ambtenaar tevens belastingdeurwaarder van de gemeente Haarlem. 3. Het college stelt het nieuwe attributiebesluit gemeentelijke belastingen vast als vermeld op bijlage A, onder gelijktijdige intrekking van het voorgaande attributiebesluit. 4. Het college neemt kennis van het nieuwe gemeentelijke mandateringsbesluit belastingen vermeld op bijlage B. 5. Dit besluit heeft geen financiële consequenties. 6. Dit besluit wordt bekend gemaakt op Haarlem.nl en in de Stadskrant en ligt 6 weken ter inzage in de Publiekshal. 7. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na publicatie in de Stadskrant.
  • 1. Het college besluit tot vaststelling van de "Uitvoeringsregeling Subsidieverlening Buurtsportcoaches". 2. De rijksbijdrage is opgenomen in de programmabegroting 2013. 3. De betrokkenen worden geïnformeerd. 4. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Samenleving.
  • B&W 1. Het college adviseert de raad het initiatiefvoorstel niet aan te nemen maar te beschouwen als een ondersteuning van reeds bestaand beleid: het college geeft al uitvoering aan de verschillende onderdelen in de geest van het initiatiefvoorstel. 2. Het advies van het college wordt met het initiatiefvoorstel naar de raad gestuurd nadat de commissie Samenleving heeft geadviseerd. 3. Het besluit heeft geen financiële consequenties 4. De betrokkenen worden geïnformeerd 5. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Samenleving hierover een advies heeft uitgebracht
  • B&W Het college besluit: 1. De harde eis los te laten dat maximaal 1915m² op het voormalige bedrijfsterrein van Tjaden aan de Zuid Schalkwijkerweg 58 mag worden bebouwd; 2. Voor de herontwikkeling van het terrein als voorwaarde te laten gelden een ruimtelijk haalbaar plan, hetgeen betekent dat het plan de openheid van dit gebied en de relatie van dit gebied en het omliggende veenweidelandschap herstelt. 3. Het besluit heeft voor de gemeente geen financiële consequenties; 4. Tjaden wordt als betrokkene als eerste in kennis gesteld van dit besluit, daarna pas wordt het besluit gepubliceerd; 5. Het besluit van het college wordt ter bespreking gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.
  • Het college stelt de raad voor: 1. Het bestemmingsplan ‘Sportheldenbuurt’ met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP3080006-0003, - gewijzigd - vast te stellen; 2. Geen exploitatieplan vast te stellen. Het college besluit: 3. Het besluit heeft geen financiële consequenties; 4. De betrokken ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; 5. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierover een advies heeft uitgebracht.
  • 1. Het college besluit de Rapportage woningbouw Haarlem (maart 2013) vast te stellen 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties 3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgen een persbericht 4. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Ontwikkeling
  • 1. Het college stelt de raad voor om positief te adviseren met betrekking tot de ontwerpjaarrekening 2012 van het Werkvoorzieningsschap Zuid Kennemerland (Paswerk). 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties 3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit. 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Samenleving hierover een advies heeft uitgebracht
  • Het college besluit: Ten aanzien van het cluster Basisinfrastructuur 1. Te kiezen voor een uitvraag op maatschappelijk aanbod vanuit gewenste doelen en effecten, waarbij organisaties uitgenodigd worden hun activiteiten integraal aan te bieden per doelgroep en/of op wijkniveau. 2. Uitvoering te geven aan twee conclusies uit de praktijkwerkplaats Vrijwillige inzet, te weten: - het realiseren van een gezamenlijk loket om verlies van vrijwillige inzet te voorkomen; - het voorbereiden van een vervolgplan van aanpak om mantelzorgondersteuning te versterken. Ten aanzien van het cluster Sociaal wijkteam 3. In de aandachtswijken Schalkwijk en Haarlem-Oost te starten met twee sociale wijkteams. Ten aanzien van het cluster Informatie, Advies en Doorverwijzing 4. Voor de burger binnen het sociale domein één digitale ingang (website) te realiseren, namelijk ‘Mens Centraal’ en te werken met één uniforme methodiek van vraagverheldering. Dat betekent dat de website van loket Haarlem wordt vervangen binnen de nieuwe website1 Haarlem. 5. Het fysieke loket (loketten) voor informatie en advies te optimaliseren, om aan te sluiten bij de doelstellingen van Samen voor elkaar en te onderzoeken of dit loket vanaf 1 augustus 2014 gehuisvest kan worden op de Raakspoort. Ten aanzien van extra benodigd budget en dekking 6. De kosten van de besluit voor 2013 bedragen € 752.000, deze kosten worden gedekt binnen de bestaande begroting van het programmabudget, Hof 2.0 en preventie budget zomerzonde. 7. Financiële effecten naar 2014 en verder aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor te leggen in de Kadernota. 8. Het besluit van het college wordt ter informatie naar de Raad verstuurd.
  • 1. Het college stelt de raad voor de Tweede wijzigingsverordening belastingen 2013 vast te stellen. 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties. 3. Communicatie: de verordening wordt gepubliceerd in de stadskrant en treedt de dag na publicatie in werking. 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover een advies heeft uitgebracht.
  • 1. Het college stelt de raad voor in te stemmen met de gemaakte prestatieafspraken (Lokaal Akkoord Haarlem 2013 t/m 2016) met de woningcorporaties Ymere, Pré Wonen, en Elan Wonen. 2. Het gemeentelijke aandeel van de kosten van het opstellen van het Lokaal Akkoord Haarlem zijn gedekt binnen de woonvisie 2012-2016 (reserve ISV/ Wonen). 3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgen een persbericht. 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierover een advies heeft uitgebracht.
  • 1. Het college stelt de raad voor de “Eerste wijzigingsverordening Afvalstoffenverordening 2009” vast te stellen. 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties. 3. Na vaststelling van de “Eerste wijzigingsverordening Afvalstoffenverordening 2009” door de raad wordt daarvan een kennisgeving geplaatst in de eerstvolgende editie van de Stadskrant en liggen verordening en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage in de Publiekshal. Tevens wordt de gewijzigde Afvalstoffenverordening gepubliceerd in de centrale voorziening voor de decentrale regelgeving op www.overheid.nl. 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer hierover een advies heeft uitgebracht
  • B&W 1. Het college stelt de aanvullingen op de vastgestelde uitwerkingsplannen van de hoofdafdelingen Gebiedsontwikkeling en Beheer, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Stadszaken afdeling Vastgoed (inclusief bijlagen) vast. 2. Het college besluit dat de nieuwe organisatie ingaat per 1 mei 2013. 3. Het college stelt de functiebeschrijvingen en functiewaarderingen vast (bijlage A2). 4. Het college stelt de statussen van de functies en de individuele status van de medewerkers vast met inachtneming van de bedenkingen (bijlage A4 en A6). 5. Het college besluit tot plaatsing en niet-plaatsing van de medewerkers met ingang van 1 mei 2013 conform het plaatsingsplan, met inachtneming van de bedenkingen (bijlage A5en A6). 6. Het college verklaart de medewerkers conform bijlage A7 met ingang van 1 mei 2013 herplaatsbaar. 7. De besluiten onder 5 en 6 zijn definitief na positief advies van de Ondernemingsraad en overeenstemming met het Georganiseerd Overleg. 8. Geheimhouding: op grond van de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer worden bijlagen A4, A5, A6, A7 niet openbaar gemaakt en wordt geheimhouding opgelegd ex artikel 55 gemeentewet omtrent het behandelde in de vergadering en omtrent de inhoud van genoemde stukken. 9. Alle medewerkers worden schriftelijk geïnformeerd over de individuele plaatsing/niet plaatsing en/of herplaatsbaarheidsverklaring.
  • 1. Het college neemt kennis van het MKBA rapport over BUUV. 2. De betrokken partners van BUUV worden geïnformeerd tijdens een partnerbijeenkomst in de tweede helft van mei. 3. De media ontvangt een persbericht. 4. Het college stuurt het rapport ter kennisname aan de commissie samenleving.
  • Het college stelt de raad voor: 1. Haar zienswijze kenbaar te maken bij het ontwerpjaarverslag 2012 Veiligheidsregio Kennemerland, waarbij het college de volgende opmerkingen voorstelt: - De procedures rondom inkoop en aanbestedingen dienen uiterlijk ultimo 2013 dusdanig ingericht te zijn dat voldaan kan worden aan Europese regelgeving; - Een verbeterpunt in het jaarverslag is om per programma zichtbaar te maken of afwijkingen structureel of incidenteel zijn. 2. Haar zienswijze kenbaar te maken bij de bestemming van het resultaat 2012. 3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover een advies heeft uitgebracht
  • 1. Het college besluit de huidige subsidierelaties in het sociaal domein gefaseerd af te bouwen: 20% per 1 juni 2014, 40% per 1 januari 2015, 60% per 1 januari 2016 en 100% per 1 januari 2017. 2. Het college zal aan de hand van een set criteria het besluit per organisatie motiveren en de redelijke termijn van afbouw bepalen. 3. Het college legt de gemeenteraad bij de Kadernota de besluitvorming over de inzet van de vrijkomende middelen t.a.v. de opbouw van het cluster basisinfrastructuur voor. 4. Het voorgenomen besluit ter bespreking voor te leggen aan de commissie Samenleving voordat tot uitvoering van het besluit wordt overgegaan. 5. De budgettaire consequenties zijn opgenomen in de Kadernota 2013 6. De betrokkenen worden geïnformeerd.
  • BenW 1. Het college stelt de raad voor de Jaarrekening 2012 vast te stellen en de lasten en baten te bepalen op: - de lasten op € 550.291.000 (exploitatie € 481.733.000 en reserves € 68.558.000); - de baten op € 540.897.000 (exploitatie € 447.026.000 en reserves € 93.871.000). 2. Het college stelt de raad voor kostenoverschrijdingen betreffende lasten 2012 en kredieten die passen binnen het bestaande beleid en ten onrechte niet tijdig aan de raad zijn gerapporteerd, alsnog te autoriseren. Een specificatie van deze lasten en kredieten , met categorie 3 tot en met 5, is opgenomen in bijlage 6.6 begrotingscriteria rechtmatigheid. 3. Het college stelt de raad voor om een aantal met name genoemde afgeronde grondexploitaties te liquideren, verzamelexploitaties op te heffen en panden over te hevelen vanuit de grondexploitaties naar commercieel bezit (zie overzicht in raadsstuk). 4. Het college stelt de raad voor met ingang van 1-1-2013 een grondexploitatie te openen voor de ontwikkeling van de grondpercelen voor het project Land in Zicht en de bijbehorende boekwaarde per 31 december 2012 ter grootte van € 893.000, die is opgenomen onder de materiële vaste activa met een economisch nut, in deze grondexploitatie op te nemen. 3. Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de in bijlage 6.5 van het jaarverslag opgenomen bijlage Single information/single audit (SiSa) en de toelichting daarop. De SiSa-bijlage wordt na vaststelling van het jaarverslag door de raad aangeboden aan de staatssecretaris van BZK 4. Vast te stellen het Jaarverslag 2012. 5. De bestemming van het rekeningresultaat 2012 te betrekken bij de vaststelling van de Kadernota 2013. 6. Communicatieparagraaf: op 26 april worden het jaarverslag en de samenvatting voor burgers gepubliceerd. De media krijgen een persbericht.