Erica Bastiaans (PvdA) vertelt over haar favoriete locatie in de stad

Publicatie: 04 januari 2023

Iedere week vertelt een raadslid over een favoriete locatie in de stad. Dit keer is dat Erica Bastiaans (PvdA).

‘De Amsterdamse Poort, gebouwd in 1486, staat er nu wat verloren bij, maar het is heel bijzonder dat hij er nog is, als laatste van ooit 12 stadspoorten. Een herkenningspunt als je Haarlem binnenrijdt. Kenau vocht hier, samen met andere vrouwen, tegen de Spaanse troepen tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het beeld van Theo Mulder achter de poort herinnert hier aan.

Haarlem is een stad met veel geschiedenis, maar als raadslid voor de PvdA wil ik vooral bijdragen aan een stad die nu mooi en bewoonbaar is en blijft. Bouwen, groen, een stad die is voorbereid op klimaatveranderingen. En blijven werken aan een sociale stad, waarin we zorgen voor de degenen die dat nodig hebben, in de wijken, voor dak- en thuislozen, voor jongeren die het moeilijk hebben na corona. Er zijn veel mooie initiatieven, zoals leerkrachten die kerstpakketten uitdeelden aan ouders die het moeilijk hebben. In 2022 kwam er geld voor een schoolontbijt. Goed dat het er is, maar het zou niet nodig moeten zijn. Kinderen die in armoede opgroeien, dat kan niet in een welvarende stad als Haarlem.

Haarlem is ook een gastvrije stad, waar we vluchtelingen opnemen en helpen. Ik geef Nederlands aan kinderen die nog niet lang in Nederland zijn. De taal als poort naar een zelfstandig bestaan, voor iedereen belangrijk. Daarvoor is goed onderwijs nodig, met voldoende leerkrachten op alle scholen in Haarlem.

Raadswerk is vooral ook horen wat er speelt in de stad. Dat doe ik met plezier, op de fiets of wandelend met de hond. En met het beeld van Kenau in gedachten ga ik strijdbaar 2023 in!’

Erica Bastiaans (PvdA)

Terug naar nieuwsoverzicht