Eloy Aerssens (VVD) vertelt over zijn favoriete plek in de stad

Publicatie: 25 januari 2023

Iedere week vertelt een raadslid over een favoriete plek in de stad. Dit keer is dat Eloy Aerssens (VVD).

'De Grote Markt, en achter mij het stadhuis van Haarlem. Elke keer dat ik het stadhuis binnenloop voelt als bijzonder. De eeuwenoude geschiedenis is nog op vele plekken te vinden. De kerkers, het gifkastje, de Gravenzaal met prachtige schilderijen, de raadzaal wat ooit onderdeel van een klooster was, oude geldkisten en noem maar op. Een gebouw van waaruit werd en nog steeds wordt bestuurd en vroeger ook recht werd gesproken. Een omgeving vol met bijzondere verhalen. Dat je als raadslid vanuit dit prachtige pand je best mag doen om Haarlem nog mooier te maken is best bijzonder.

Het stadhuis was voor mij dé plek om nader kennis te maken met de stad. Als geboren Zeeuw ben ik toch een beetje een importmug. Door het raadswerk heb ik Haarlem nog beter leren. Niet alleen vanuit het stadhuis maar ook door de stad in te gaan, wijken te bezoeken en met mensen te praten.

Zeeland is prachtig maar ik heb hier in Haarlem mijn plek gevonden. Een stad waar je kunt genieten van architectuur, historie en cultuur, het is mijn thuis geworden. Ik vind het belangrijk dat mensen gezond, gelukkig en fijn in deze stad kunnen wonen. Dat het een thuis is voor iedereen. Daar draag ik met heel veel plezier een steentje aan bij.'

Eloy Aerssens
Terug naar nieuwsoverzicht