Frank Visser (ChristenUnie) vertelt over zijn favoriete plek in de stad

Publicatie: 08 februari 2023
Deze week vertelt raadslid Frank Visser (ChristenUnie Haarlem ) over zijn favoriete locatie in de stad.

‘Het Stationsplein is zeker niet de mooiste plek van Haarlem, maar toch geeft deze plek mij altijd een gevoel van thuiskomen. De lelijkheid motiveert mij: Haarlem is zo mooi maar er is tegelijk nog zoveel werk om de stad een betere plek te maken. Het is ook een waarschuwing: je kunt het als politicus snel verpesten. Rond de besluitvorming voor het plein is het herhaaldelijk mis gegaan. Oude gebouwen die we tegenwoordig zouden behouden zijn gesloopt en tot twee keer toe is er een lelijk busplein gebouwd: te smalle perrons zonder zitgelegenheid, nauwelijks groen en geen mogelijkheid om te schuilen voor de regen tijdens het instappen.

Het station is een belangrijke locatie in de stad. Zeker ook omdat we het OV en de fiets promoten. We moeten als raad eerst een goed plan maken voor het station en de omgeving van het station. Wat mij betreft komt er ook weer een plek voor ontmoeting. Vroeger hadden de Haarlemse kerken een huiskamer, het Kruispunt, voor dak- en thuislozen op het station. Verder zou ik ook graag meer bankjes in het groen en meer fietsenstalling zien.

Ik hoop dat het Stationsplein over een paar jaar een levendig plein is met veel nieuwe woningen en een aantrekkelijke groene inrichting. Een plein waar de reiziger centraal staat en het overstappen aangenaam is. We hebben nu de kans om het plein een echte waardige entree van de stad te maken’.
Frank Visser (Christen Unie) vertelt over zijn favoriete plek in de stad
Terug naar nieuwsoverzicht