Melissa Oosterbroek (GL) vertelt over haar favoriete plek in de stad

Publicatie: 15 februari 2023

Dit keer vertelt raadslid Melissa Oosterbroek (GroenLinks) over haar favoriete plek in de stad.

‘Haarlem is een innovatieve stad, vol actieve Haarlemmers, verandering en dynamiek.  Er zijn veel mooie plekken in Haarlem. Het was lastig om te kiezen tussen het Badhuis, het Houtplein en de Veerplas. Het Badhuis is een inspirerende omgeving. Mensen komen samen om ideeën uit te wisselen en veranderingen tot stand te brengen. Ik krijg daar energie van. Letterlijk en figuurlijk want ooit kwam ik daar voor een bijeenkomst over aardgasvrij wonen. Inmiddels is ons huis al vijf jaar zonder aardgas.

Eerlijke energietransitie en de andere veranderingen in de stad kunnen we het beste aan als we op tijd beginnen. Cruijf had de mooie uitspraak: als je een speler ziet sprinten dan is hij te laat vertrokken. Zo zit ik ook in de wedstrijd. In de politiek duurt het soms lang voordat plannen uitgevoerd worden. Neem het Houtplein. We wilden dit plein al heel lang aanpakken. Bewoners dachten mee en nu wordt dit plein eindelijk maar toch op de schop genomen. Het Houtplein wordt een nieuwe rustplek met groen in de stad waar Haarlemmers een ijsje kunnen eten in het zonnetje.

Toch heb ik toch de Veerplas als favoriete plek gekozen. Het is een prachtige groene plek aan de rand van de stad. Binnenkort komt daar een nieuw duurzaam paviljoen. Ik kijk nu al uit naar warme plantaardige chocolademelk met slagroom of een lekker zomer drankje. Ik heb respect voor ondernemers met een lange adem die Haarlem weer een stukje magischer maken. Politiek en ondernemen zijn verschillende takken van sport maar in beide gevallen moet je vooruit kijken om doelen te behalen. Als raadslid van GroenLinks vind ik het belangrijk om met inspirerende mensen en innovatieve ondernemers in gesprek te zijn. Om ideeën op te halen want alleen samen kunnen we van Haarlem een duurzame groene stad maken!’

Melissa Oosterbroek vertelt over haar favoriete plek in de stad

 

Terug naar nieuwsoverzicht