Peter van Kessel (VVD) vertelt over zijn favoriete plek in de stad

Publicatie: 28 februari 2023

Iedere week vertelt een raadslid over een favoriete locatie in de stad. Dit keer is dat Peter van Kessel (VVD).

‘In en rond Haarlem zijn er ontzettend veel mooie wandelingen te maken. De wandeling naar het uitkijkpunt van Schoteroog is één van mijn favorieten. Je ziet de duinen, de polders, Mooie Nel, Spaarnwoude en uiteraard Schoten. Vanaf Schoteroog heb je een prachtig uitzicht op onze stad en de regio. Toch is er iets anders dat deze plek zo bijzonder maakt.

De meeste Haarlemmers weten dat Schoteroog niet is wat het lijkt. Die glooiende, groene heuvel, waar de hondjes vrolijk rennen, is een gesaneerde vuilstortplaats. Tijdens het wandelen kun je door de bomen de zuivering van het Haarlemse afvalwater zien. Het is fascinerend hoe moderne technieken ons dagelijks leven verrijken. We staan er misschien niet altijd bij stil, maar deze industrie is zo belangrijk voor onze samenleving.

Als we praten over industrie dan gaat het vaak snel over de vervuiling. Ik ben dan niet van het wegkijken. Ik voel me aan de andere kant ook niet thuis bij de klimaatgroepen die het liefst vandaag onze industrie sluiten. De banen en onze voorzieningen incluis. Ik geloof dat de wetenschap en innovatie voor duurzame oplossingen gaan zorgen. Het is belangrijk om dat als overheid te stimuleren.

En dan tot slot de windmolens die al jaren stilstaan. Met een knipoog noem ik ze altijd de symbolen van het falend links bestuur. Als je het aan mij vraagt dan staan die windmolens op zee. Maar als ik in de het college had gezeten, reken maar dat ze in ieder geval hadden gedraaid!’

 Peter van Kessel (VVD)

 

Terug naar nieuwsoverzicht