Jacqueline van den Broek (PvdD) vertelt over haar favoriete locatie, de Schoterveenpolder

Publicatie: 15 maart 2023

Deze week vertelt raadslid Jacqueline van den Broek (Partij voor de Dieren) over haar favoriete locatie in de stad, de Schoterveenpolder.

‘Ik sta hier bij de Schoterveenpolder. Ooit strekte deze polder zich helemaal uit tot de Jan Gijzenvaart maar werd daarna langzaam opgeslokt door de bebouwing. De Schoterveense molen is een Rijksmonument en stamt uit 1635. Op dit stukje Haarlem komen voor mij het verleden, heden en toekomst op een bijzondere manier bij elkaar. Verleden omdat het een restant betreft van een eeuwenoud cultuurlandschap. Het heden omdat dit nu een van de schaarse stukken open groen is, mede dankzij de molen die vrije windvang moet kunnen hebben. En toekomst omdat we op dit stuk de natuur nog verder zouden kunnen versterken door te vernatten en meer inheemse bloemen zouden kunnen zaaien zodat we echt de biodiversiteit kunnen versterken.

Nu staan er elke lente en zomer koeien, op zich een mooi Hollands landschapstafereel maar de dieren hadden een aantal uur per dag geen schaduw. Geen pretje bij 33 graden. Toen hebben we zelf met wat buurtbewoners tentendoeken gespannen, dat werkte perfect, de koeien gingen er gelijk onder staan! Als raadslid voor de Partij voor de Dieren ook steeds aan het kijken hoe Haarlem vriendelijker kan worden voor dieren, natuur en milieu en daarmee voor de mens. Een mooie missie waar ik met veel plezier aan werk'. 

Jacqueline van den Broek (PvdD)

Terug naar nieuwsoverzicht