Joris Blokpoel (VVD) vertelt over zijn favoriete locatie in de stad

Publicatie: 29 maart 2023

Iedere week vertelt een raadslid over een favoriete locatie in de stad. Dit keer is dat Joris Blokpoel (VVD) over een mooie plek aan het Spaarne.

 ‘Al vele honderden jaren geeft deze fantastische plek aan het Spaarne het zicht op de Bavokerk, molen De Adriaan en de torenspits van de Bakenesserkerk. Elke dag weer als ik mijn kinderen naar school breng, afspraken in de stad heb of gewoon door de stad rijd verwondert dit blikveld mij. De rijke historie van de stad en het erfgoed blijven, maar iedere generatie is slechts een soort van passant. Het belangrijkste daarbij is dat we zorgdragen voor de stad in ‘ons’ tijdperk en dat we dit kostbare erfgoed in goede conditie doorgeven aan de volgende generaties.

 Tegelijkertijd is deze plek aan het Spaarne een samensmelting van een woon-, werk-, school-, sport-, en vaaromgeving die voor iedereen een andere betekenis heeft. Voor bijvoorbeeld de ondernemers en culturele instellingen in de binnenstad is het een van de schaarse invalswegen, die bewoners uit de verschillende delen van de stad en bezoekers de stad invoeren (en bewoners van de binnenstad thuis brengen).

 De plek geeft ook de ontwikkeling van de stad goed weer, authentiek Haarlem in het zicht op het zuiden en westen en kijkend naar het noorden en oosten (oud en) nieuwbouw rondom het Spaarne. De stad is en blijft in ontwikkeling en dat is goed, want de stad moet -waar mogelijk- mee blijven bewegen met de tijdsgeest. Bewoners, jong en oud, zoeken immers een plek waar zij zich thuis kunnen voelen in onze prachtige stad. Een plek waar zij de passanten in dit tijdperk kunnen zijn en daar werk ik vanuit de gemeenteraad graag aan mee (mits passend) om hen dat te bieden’.

Joris Blokpoel

Terug naar nieuwsoverzicht