Janneke Barten (GroenLinks) over haar favoriete locatie in de stad, de Kweektuin

Publicatie: 03 mei 2023

Deze week vertelt raadslid Janneke Barten (Groen Links) over haar favoriete plek in de stad, de Kweektuin

‘De Kweektuin vind ik één van de fijnste plekken in de stad. Ik maak vaak met m’n twee dochters een rondje over het kabouterpad en dan doen ze zoet alle opdrachtjes, zoals kabouterliedjes zingen en vliegen als een vogel. Met daarna een ijsje in de gezellige kas bij het Kweekcafe. Ik koester ook een mooie herinnering aan het Kweekcafe tijdens het Ecotrip Festival vorig jaar februari. De corona-maatregelen waren net versoepeld en we luisterden naar een optreden van singer songwriter Florian Wolff, met lichtjes in een onverwarmde kas, dekentjes om ons heen. Het was magisch.

 En het toffe van de Kweektuin is natuurlijk dat er zoveel moois op het gebied van duurzaamheid gebeurt. Ondernemers die alleen natuurlijk of circulair materiaal gebruiken, kundige vrijwilligers die over verduurzaming van je huis adviseren, de kas van Wij Telen Groente waar biologische seizoensgroente wordt geoogst door oogstdeelnemers uit de buurt. En ga zo maar door.

 Achter al die initiatieven zitten mensen die er hun levenswerk van hebben gemaakt om op een andere manier met de aarde om te gaan. Ze zetten zich daar jarenlang voor in met tomeloze energie en dat vind ik superinspirerend. Die mensen vind je in Haarlem op heel veel plekken trouwens, niet alleen in de Kweektuin.

 Als raadslid zet ik me ervoor in dat we stappen maken naar een duurzame toekomst. Op een plek als de Kweektuin zie je dat al volop in de praktijk. En daar word ik heel erg blij van.’

Janneke Barten (Groen Links) over haar favoriete locatie in de stad

 

Terug naar nieuwsoverzicht