Joyce Jacobsz (OPhaarlem) over haar favoriete locatie in de stad, de Schuur

Publicatie: 09 mei 2023

Eén van mijn favoriete locaties in de stad is de Schuur. Ik merk dat ik nog steeds Film- of Toneelschuur zeg. Dat zit er helemaal ingesleten. Ik kom al in de Schuur vanaf het begin toen de Toneelschuur nog in de Smedestraat was gevestigd.
Onze kinderen, inmiddels 30 plussers, hebben daar nog hun verjaardags-kinderpartijtje met een kinderfilm en na afloop limonade met wat lekkers gevierd. Groot succes altijd.
Toneel, theater, dans, muziek en vooral film vind ik belangrijk. Dat is in mijn beleving ons noodzakelijk “geestelijk voedsel”.
Documentaires kijken is mijn favoriet. Juist documentaires om te leren, om geïnformeerd te worden, de verhalen van mensen zien, horen en vooral kunnen voelen.
Vanuit verschillende invalshoeken zien, voelen en ervaren wat er zich daarbuiten maar juist ook van binnen bij de mensen afspeelt.
Door deze verhalen meningen bij kunnen stellen. Los van waardeoordelen komen. Bewust worden van bepaalde gedachtepatronen. Zien, voelen en ervaren dat het ook anders kan.
Meer keuzemogelijkheden aangereikt krijgen. Herkenning, erkenning van belemmeringen waar jezelf ook tegenaan loopt en via deze documentaires geïnspireerd raakt. Zien dat je niet de enige bent. En daardoor (ver) lichter worden, jezelf lichter voelen. 
Mijn droom is ooit weer verder gaan met het project ’t Oog op de Dialoog. SAMEN naar documentaires kijken. SAMEN daarover met elkaar in gesprek gaan.
Om meer te weten te komen over de ander en vooral over jezelf. Deze nieuwsgierigheid en interesse in de ander helpen mij ook in mijn werk als raadslid.

Joyce Jacobsz

Terug naar nieuwsoverzicht