Sidney Visser (PvdA) vertelt over zijn favoriete locatie in de stad

Publicatie: 17 mei 2023
Dit keer vertelt raadslid Sidney Visser (PvdA Haarlem) over zijn favoriete plek in de stad, 't Landje
‘Haarlem kent enorm veel mooie en leuke plekken, maar ik kies voor één van de laatste rafelrandjes die deze stad nog kent: het meest iconische skatepark van Haarlem, ’t Landje. Het is een plek die continu verandert door de graffiti, de mensen die er komen en de veranderingen rond het skatepark, maar tegelijkertijd altijd hetzelfde blijft.

Ik ben geboren en getogen in Haarlem en ik vind het mooi om te zien dat Haarlem een plek is voor zoveel verschillende mensen. Toch vind ik het soms wel echt wat braaf in Haarlem. In een stad wonen mensen en moet geleefd kunnen worden. Ik geniet van de terrassen en de festivals in deze stad, maar het kan op sommige fronten nog echt wel wat levendiger. We missen al jaren echte nachtcultuur en de rafelranden in de stad waar iets meer mogelijk is, staan altijd wel onder druk door enerzijds stedelijke ontwikkelingen en anderzijds het schuren met de leefbaarheid in buurten. Dat is met ’t Landje niet anders.

Ondanks dat ik me niet meer op een skateboard waag na een recente enkelbreuk, kom ik nog steeds op mooie lente- of zomerdagen op ’t Landje. Dit is voor mij een symbool voor de rafelrandjes van de stad. Dit soort plekken zijn essentieel voor de ontwikkeling van jonge mensen en daardoor ook voor de stad zelf. Daarom moeten we meer doen om ze te beschermen en waar mogelijk nieuwe te creëren. Ik hoop dat we de komende jaren rafelrandjes zoals deze iets meer de waardering geven dan dat ze nu soms krijgen. Daar zie ik als raadslid een belangrijke taak in.’
Sidney Visser (PvdA)
(Fotografie: Renata Jansen)
Terug naar nieuwsoverzicht