Raadslid Meryem Çimen (D66) over haar favoriete plek in de stadin de stad

Publicatie: 24 mei 2023

Iets wat in Haarlem meteen opvalt, is natuurlijk de oude binnenstad. Met prachtige architectuur, het stadhuis, de kerken, de musea, de hofjes en de Haarlemse bourgondische cultuur met al onze restaurants en kroegjes. Haarlem is natuurlijk een prachtstad. Maar de liefde voor Haarlem zit bij mij dieper.

Haarlem is mijn thuis; ik ben hier geboren en getogen en heb hier mijn familie en vrienden die ik al mijn hele leven ken. Ik ben nu bijna 5 jaar raadslid en heb me de vorige periode beziggehouden met onder andere onderwijs, jeugd, sport, zorg en welzijn en werk en inkomen. Voordat ik raadslid werd, dacht ik de stad heel goed te kennen. Maar als je eenmaal raadslid bent, leer je de stad echt op een andere manier kennen. Burgers, ondernemers en organisaties maken altijd tijd voor je vrij voor een werkbezoek of een kop koffie en willen graag met je meedenken over dingen die spelen in de stad. De warmte en de hartelijkheid van Haarlemmers valt me iedere keer weer op en ik zelfs bij mensen thuis op de koffie ben uitgenodigd. Dat betekent zeker niet dat we het altijd eens zijn met elkaar, en soms de frustraties hoog op spelen, maar dat is niet erg. We houden allemaal van onze stad en onze buurt, willen onze bijdrage leveren en we blijven in gesprek. Het zijn niet de mooie locaties, maar de Haarlemmers die de stad voor mij maken. En Haarlem is waar we graag wonen, werken en onze kinderen willen zien opgroeien.

Maar als ik dan toch een favoriete plek moet kiezen. Schalkwijk is waar ik al 30 jaar woon en daarom per definitie mijn favoriete plek. Tijdens de coronapandemie en het thuis werken ben ik – net als half Nederland – aan het wandelen geslagen. En ik kwam toen bijna dagelijks in de Molenplas om uit te waaien en na te denken. Nog altijd ben ik er wekelijks. Uitkijkend over het water vind ik het een ontzettend rustgevende plek en raak ik regelmatig aan de praat met mensen over wat hen bezighoudt.

Ik blijf me ook deze raadsperiode – in de commissie Bestuur – inzetten voor een politiek en een stadsbestuur dat koers zet, stevige keuzes durft te maken en altijd bereikbaar en transparant is. Voor vragen, oproepen of voor gewoon een kop koffie, weet me te vinden via de e-mail, sociale media of op het stadhuis!

Meryem Cimen

Terug naar nieuwsoverzicht