Debat Duurzame Mobiliteit Haarlem

  • 08 oktober 2019 20:00 tot 22:00
  • locatie: Pletterij
Direct opslaan in uw agenda

Wat betekent het klimaatakkoord voor Haarlem? De Pletterij onderzoekt samen met specialisten en publiek wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en het klimaatakkoord op zowel globaal als lokaal niveau in een serie debatten. In het vierde klimaatdebat dinsdag 8 oktober staat de mobiliteit centraal. De mobiliteitssector is verantwoordelijk voor 18 procent van de CO2-uitstoot. Om die uitstoot te verminderen is in het klimaatakkoord een grote rol weggelegd voor het stimuleren van elektrisch en duurzaam vervoer.

De gemeente komt dit najaar met een actualisatie van het mobiliteitsbeleid. Duurzaamheid is daarbij een belangrijke pijler. Hoe stimuleer je het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer? Hoe zit het met elektrische deelauto’s en laadpalen en wat zijn de gevolgen voor het straatbeeld? En waar begint en eindigt de rol van de gemeente? Welke mogelijkheden zijn er voor burger en ondernemers om zelf initiatieven te nemen?

Gastsprekers bij het debat zijn onder anderen Spaarnelandendirecteur Robert Oosting en Erik de Winter, een van de initiatiefnemers van Cargoroo. Wethouder Robbert Berkhout zal iets vertellen over de plannen van de gemeente. Er is volop ruimte voor vragen en discussie met de zaal. Gespreksleider is Stan Verstraete, adviseur duurzame gebiedsontwikkeling.

Toegang: 3 euro, 1,50 met Haarlem Pas, 1,50 onder de 25 jaar.