Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 27 mei 2008 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
27 mei 2008, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Algemene informatie
  • B&W vergadering dd. 20/05/20081. Het College stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de voorgenomen samenwerking vanMuziekcentrum Zuid-Kennemerland, ZK, H'art en Volksuniversiteit in het Centrum voorCultuureducatie en Vrije Tijd (CCVT).2. Het College stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met het realiseren van nieuwehuisvesting voor het CCVT op het Nieuwe Energieterrein (hoofdvestiging) en in Schalkstad(nevenvestiging).3. Het College stelt de gemeenteraad voor de opbrengst boven boekwaarde van de pandenEgelantier en voormalige PABO, Leidsevaart te bestemmen voor nieuwe huisvesting voor hetCCVT. Het College stelt de Raad voor de opbrengsten middels een fonds aan te wenden terdekking van de investerings- en exploitatielasten.4. Het College stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingskrediet van € 75.000 beschikbaar testellen voor de voorbereidingsfase.5. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; deportefeuillehouder geeft perstoelichting en er wordt een persbericht verzonden.6. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkelinghierover een advies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college gaat akkoord met de ondertekening van het convenant Vermindering voortijdigeschoolverlaters over de schooljaren 2007-2008 tot en met 2010-2011.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties voor de gemeente. De scholen ontvangen demiddelen rechtstreeks van het ministerie OCW.3. Betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.4. De commissie Samenleving ontvangt het besluit ter informatie.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het voltallig college woont de algemene ledenvergadering van de VNG bij op 4 juni 2008;2. Het college stemt in met alle voorstellen van de VNG;3. De kosten van de contributie voor 2009 zullen worden meegenomen in de begroting 2009.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stelt de raad voor de Exploitatieverordening gemeente Haarlem 2008 met bijbehorendetoelichting zoals vermeld op bijlagen A en B, vast te stellen.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties.3. Publicatie: De Exploitatieverordening wordt vóór 1 juli a.s. gepubliceerd in het Haarlems Dagblad.Aansluitend zal in de eerstvolgende Stadskrant naar deze publicatie worden verwezen.4. De commissie Ontwikkeling ontvangt het besluit van het college ter advisering aan de raad.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college gaat akkoord met het voorstel om gezamenlijk tot de aanleg van hetfietsroutenetwerk in de regio Zuid-Kennemerland te komen en daarmee aan te sluiten op hetfietsroutenetwerk in de omringende regio's.2. Het college stemt in met de coördinerende rol die de gemeente Haarlem voor dit project op zichneemt binnen de regio Zuid Kennemerland. Het mandaat voor het voeren van deonderhandelingen met externe partijen zal verleend worden aan de gemeente Haarlem, insamenwerking met de gemeente Heemstede. Definitieve (concept)besluiten zullen echter altijdvoorgelegd worden aan alle betrokken partijen3. Het college stemt in met de keuze voor het middelen van de kosten voor aanleg en beheer enonderhoud, op basis van kilometers en op basis van inwoneraantal.4. De dekking van het voorstel voor de invoering van het fietsroutenetwerk voor de gemeenteHaarlem, ter hoogte van € 45.000, -, vindt plaats vanuit OPH I/pijler economie. Het gaat hierbijom een eenmalige bijdrage. Binnen het RES is men begin 2007 bestuurlijk akkoord gegaan metde invoering van het fietsroutenetwerk in de regio Zuid Kennemerland. Het RES zal debijdragen van de betrokken gemeenten verdubbelen. De overige deelnemende gemeentenbetalen ieder hun eigen bijdrage.5. Dit voorstel wordt ter kennisname gebracht aan de Commissies Beheer en Ontwikkeling6. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; de mediakrijgen een persbericht
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stelt de gemeenteraad voor om een voorbereidingsbesluit vast te stellen voor eenherziening van het bovengenoemd bestemmingsplan, globaal begrensd door Schipholweg, deAmerikaweg, de Boerhavelaan en de Toekanweg (het Van der Valkhotel). Het gebied van deherziening is aangegeven op de tekening met het nummer 901vb0092. Het besluit heeft geen financiële consequenties.3. Het college besluit het voorbereidingsbesluit na vaststelling door de gemeenteraad bekend te makendoor publicatie in de Stadskrant en de Staatscourant.4. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college besluit de commissie Welstand en Monumenten met ingang van 1 juli 2008 om tevormen tot een Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit.2. De huidige commissie Welstand en Monumenten zal, vooruitlopend op het evalueren en aanpassenvan de Welstandsnota, gaan functioneren als de Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit.3. De commissie zal bestaan uit vijf leden, inclusief de voorzitter, die ieder apart expertise bezitten ophet vlak van architectuur, monumenten, landschaparchitectuur dan wel stedenbouw.4. De commissie zal tweewekelijks in een openbare vergadering bouwplannen toetsen aan deWelstandsnota en eventueel andere vastgestelde welstandscriteria. Daarnaast adviseert decommissie over ruimtelijke plannen in brede zin.5. Het systeem van het indienen van schetsplannen wordt afgeschaft. Initiatiefnemers vanbouwplannen krijgen de mogelijkheid om, voordat zij een bouwaanvraag indienen, deze met ledenvan de ARK te bespreken in het atelier stadsbouwmeester.6. Een gemandateerde van de ARK houdt, ook tweewekelijks, spreekuur voor eenvoudige plannen dieniet ambtshalve afgedaan kunnen worden.7. Het besluit heeft geen financiële consequenties8. De portefeuillehouder zal de beleidswijziging aan de pers toelichten.9. Het college stuurt het besluit ter bespreking aan de commissie Ontwikkeling
  • B&W vergadering: 27/05/20081. De gemeenteraad voor te stellen, conform bijgevoegd raadsvoorstel en -besluit, vast te stellen deEvaluatie Uitvoeringsplan Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs 2007-2010 met de volgendeuitgangspunten:1. in te stemmen met de planning en aanvullende financiering van de investeringen voorzieningenonderwijshuisvesting (bouw en eerste inrichting) voor het jaar:a. 2008 tot een bedrag van € 9.234.231b. 2009 tot een bedrag van € 4.276.370c. 2010 tot een bedrag van € 4.237.487d. 2011 tot een bedrag van € 2.928.1712. voor het jaar 2008 een krediet beschikbaar te stellen van:1. € 20.516.824 voor de investeringen die voortvloeien uit het Uitvoeringsplan SHO 2007-2010 en zijn opgenomen in het Investeringsplan 2008-2013;2. € 9.234.231 voor de investeringen die zijn opgenomen in het Investeringsplan 2008-2013onder 'Nieuwe wensen' en3. € 991.377 voor investeringskosten eerste inrichting3. Het college te machtigen binnen het totaalkrediet de deelkredieten voor de afzonderlijkevoorzieningen onderwijshuisvesting beschikbaar te stellen, waarbij het college wordtopgedragen periodiek aan de commissie Samenleving verantwoording af te leggen van debesteding van het totaalkrediet.2. Voor de dekking van de aanvullende investeringen worden ingezet de vrijvallende middelen alsgevolg van het opzeggen van de overeenkomst onderwijshuisvesting. De kapitaallasten van ditbesluit wordt gedekt binnen het programma 4 Proces ondersteunende voorzieningen.3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; deportefeuillehouder geeft perstoelichting.4. De commissie Samenleving ontvangt het besluit van het college ter advisering.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stelt de raad voor een aanvullend krediet beschikbaar te stellen van € 4.000.000,- voorde bouw van 2 nieuwe VMBO-scholen, t.l.v. de op 24 mei 2007 geraamde hogere opbrengsten uitde verkoop van af te stoten schoolgebouwen.2. Communicatie: het besluit wordt aan belanghebbenden meegedeeld.3. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Samenleving hierovereen advies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stemt in met de uitvoering van fase 3a herprofilering Amsterdamsevaart (rondom hetTriangel);2. Het college stelt de raad voor een aanvullend krediet beschikbaar te stellen € 166.000 gedekt uitinvesteringspost MSV budgetregel O 14. Het hiervoor benodigde raadskrediet wordt aangevraagdbij de Raad door middel van bijgevoegd raadsbesluit (voor specifieke informatie wordt verwezennaar de financiële paragraaf in het raadsvoorstel);3. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer hierover eenadvies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college gaat akkoord met de realisatie van tijdelijke drijvende-steigers in het NoorderBuitenspaarne, ter hoogte van de JVW, Bim Bakenes en de regioscouting.2. Het college vraagt de raad hiervoor het bedrag voor realisatie van €550.000 beschikbaar te stellen.De kapitaallasten ad 55.000 komen ten laste van het product ..(steigers wzk). Hier staan jaarlijkseinkomsten vanaf 2009 tegenover van € 43.313,- per jaar oplopend met de inflatiecorrectie. Overeen looptijd van 20 jaar is de investering rendabel (zie berekening). Het hiervoor benodigderaadskrediet wordt aangevraagd bij de raad middels bijgevoegd raadsbesluit.3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgeneen persbericht4. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stelt het projectplan 'Samen voor de klant' vast.2. De kosten voor de projectleider ad € 50.000,-- per jaar voor de jaren 2008 en 2009 wordengefinancierd uit het overschot op het Inkomensdeel WWB (product 070201, bijstandsverleningWWB). De resterende kosten voor de projectleider alsmede de overige projectkosten worden doorhet CWI en het UWV gefinancierd. De baten van het project uiten zich in een grotereklanttevredenheid en een verhoging van het uitstroompercentage met 15%.3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.4. De commissie Samenleving ontvangt het besluit van het college ter informatie.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college besluit te benoemen per 1 juni 2008 tot lid van de Raad van Toezicht van de StichtingStadsbibliotheek Haarlem en omstreken respectievelijk van de Stichting Basisbibliotheek Haarlem -Heemstede de heer David Asser2. Het besluit heeft geen financiële consequenties (RvT is onbezoldigd)3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit4. De commissie Ontwikkeling ontvangt het besluit van het college ter informatie
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stelt aan de Raad voor een verklaring van geen bezwaar af te geven ten aanzien van devoorlopige jaarrekening 2007 van het Recreatieschap Spaarnwoude. De definitieve bijdrage wordtvastgesteld op € 156.026,-. Deze vaststelling geschiedt budgettair neutraal2. Het college stelt aan de Raad voor een verklaring van geen bezwaar af te geven ten aanzien van deBegrotingswijziging 2008 van het Recreatieschap Spaarnwoude. De wijziging is budgettair neutraal.De participantenbijdrage zal € 157.743,- bedragen.3. Het college stelt aan de Raad voor een verklaring van geen bezwaar af te geven ten aanzien van deProgrammabegroting 2009 van het Recreatieschap Spaarnwoude. De bijdrage zal in 2009 uitkomenop een bedrag van € 184.312,-. Hiervoor zal een extra bedrag van circa € 25.000,- dienen te wordenopgenomen op de begroting van stadszaken van 2009. De dekking hiervan vindt plaats vanuit dealgemene middelen.4. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit5. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Samenleving hierovereen advies heeft uitgebr
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stemt in met afronding van de uitvoering kop Scheepmakersdijk2. Het college stemt in met de overige projectonderdelen: overname steiger, vervanging steiger,bijdrage boekje, compensatie Lieven de Key (nu Sterrencollege), overige projectkosten.3. Het college stelt de raad voor daarvoor een krediet beschikbaar te stellen van € 295.000,- en tedekken uit de meeropbrengst van de verkoop van de panden. Het raadskrediet van € 295.000,- wordtaangevraagd bij de Raad door middel van een bijgevoegd raadsbesluit.4. Het college verzoekt de raad de begroting 2008 conform de bijlage te wijzigen.5. Het college stelt de raad voor het resterende bedrag van €309.770,- dat overblijft na verkoop vanpanden toe te voegen aan de reserve boven boekwaarde i.p.v. dit bedrag terug te laten vloeien naarhet ISV-fonds.6. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit7. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college stemt in met de verwerking van de ingekomen reacties in het ontwerp bestemmingsplanbedrijventerrein Waarderpolder;2. Het college bespreekt de verwerking van de ingekomen reacties en het wettelijk vooroverleg in hetontwerp bestemmingsplan bedrijventerrein Waarderpolder met de commissie Ontwikkeling;3. Het college legt, na een positieve bespreking met de commissie Ontwikkeling, hetontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Waarderpolder (met het aangepaste plankaartje) terinzage;4. Het besluit heeft geen financiële consequenties;5. Communicatieparagraaf: Er gaat een persbericht uit. De verwerking van de ingekomen reactieswordt na het collegebesluit verzonden aan de betrokkenen. De indieners van inspraakreactiesontvangen tevens een uitnodiging voor de behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in decommissie Ontwikkeling. De ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt bekendgemaakt door middel van een publicatie in de Stadskrant en de Staatscourant.
  • B&W vergadering: 27/05/20081. Het college besluit beroep in te stellen tegen de gedeeltelijke onthouding van goedkeuring van denatuurbestemming in het bestemmingsplan Binnenduinrand.2. financiële paragraaf: het instellen van beroep geen financiële consequenties.3. het college legt dit besluit voor aan de commissie Ontwikkeling ter kennisname.4. het college stelt Gedeputeerde Staten op de hoogte van dit besluit.5. na besluitvorming zal een persbericht voor de media uitgaan.
  • B&W vergadering dd. 20/05/20081. Het college neemt de aanbevelingen van de RKC n.a.v. het onderzoeksrapport Radius ophoofdlijnen over.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties.3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit. In overleg met deRKC wordt de communicatie over het onderzoeksrapport bepaald.4. Het besluit wordt ter bespreking voorgelegd aan de commissie Samenleving.