Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 29 januari 2008 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
29 jan. 2008, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Algemene informatie
  • 1. Het college neemt kennis van de ledenbrief van de VNG met de daarin aangegeven aard en inzetvan het accres en constateert dat dit overeenkomt met de handelswijze die in Haarlem wordtgehanteerd.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. Binnen de organisatie wordt dit besluit goed bekend gemaakt4. De commissie Bestuur ontvangt het besluit van het college ter informatie
  • 1. Het college stelt de raad voor een uitvoeringskrediet te verlenen van € 950.000,- voor hetaanbrengen van geluidreducerend asfalt op de Schipholweg. Dekking hiervoor wordt opgenomen inhet (concept) Investeringsplan 2008-2013.2. Communicatie: deze nota wordt daags na de besluitvorming openbaar gemaakt.3. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer een advies heeftuitgebracht.
  • B&W vergadering: 29/01/20081. Het college stemt in met het herziene plan voor herinrichting van de Ramplaan, met onder meerfietssuggestiestroken en een flexibele busdrempel.2. De kosten van het besluit bedragen € 240.000,-. Het besluit wordt voor € 210.000,- gedekt uit destelpost vernieuwen bestrating IP 61.90a en voor € 30.000,- uit de stelpost openbare verlichtingvervanging IP 62.51a, zoals benoemd in het "meerjarenprogramma openbare ruimte, groen enverkeer 2008-2011; uitvoering 2008" (BOR 2007/231588).3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.4. Het college stuurt het besluit ter bespreking aan de commissie Beheer.
  • B&W vergadering: 29/01/20081. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om in te stemmen met de Verordening VROMstarterslening.2. Het college stelt aan de gemeenteraad voor in te stemmen met het inzetten van € 1 miljoen euro uithet gemeentelijk fonds bij SVn voor de startersregeling. Het besluit wordt gedekt uit ditgeoormerkte fonds bij de SVn. Het bedrag is bedoeld voor de financiering van circa 50 leningen dekomende vier jaar, met de verdubbelingsbijdrage van VROM. Het bedrag voor de startersleningenvan € 1 miljoen bij de SVn zal gelijkelijk verdeeld worden over vier jaar, waardoor het renteverliesbeperkt blijft. De eerste drie jaar blijven de rente- en aflossingsinkomsten uit. De gederfdeinkomsten van dit besluit bedragen in totaal circa €50.000,- en komen ten laste van het fonds.3. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit. Na vaststelling vande gemeenteraad zal de media actief geïnformeerd worden.4. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 29/01/20081. Het college stemt in met de conclusie uit de eindrapportage van de Tunnelstudie dat een ondergrondseverbinding voor de Zuidtangent in Haarlem maatschappelijk, ruimtelijk, vervoerskundigen technisch haalbaar is, en dat de oplossingsrichting vanaf de Schipholweg, via het Houtplein enhet centrum naar het NS-station hiervoor het meest doelmatig en kansrijk is (voorkeursvariant);2. Het college stelt de raad voor, middels de stuurgroep 'Tunnelstudie Zuidtangent', deel te nemenaan een door de provincie uit te voeren vervolgstudie ter uitwerking van de voorkeursvariant.Onderdeel hiervan zijn in ieder geval een nadere uitwerking van de oplossingsrichting, eenhaalbare business case, regionale afspraken en een heldere taak- en risicoverdeling tussenbetrokken publieke partijen en te betrekken private partijen;3. Het college stelt de raad voor de provincie te verzoeken het initiatief te nemen voor devervolgstudie en tevens de financiële middelen voor de vervolgstudie beschikbaar te stellen.4. Het besluit heeft voor de gemeente geen financiële consequenties.5. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; deportefeuillehouder geeft perstoelichting6. Het raadsstuk wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer hierover eenadvies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 06/11/20071. Het College besluit tot invoering van het Marktreglement 2008 per 1 januari 2008.2. Het College besluit dat het Marktreglement 2004 vervalt tegelijkertijd met de invoering van het Marktreglement 2008.3. Financiële pararagraaf: er zijn geen financiele gevolgen.4. Communicatie: Het reglement gaat na besluitvorming 6 weken ter visie. In deze periode kunnen belanghebbenden hun visie hierop kenbaar maken waarna het reglement vastgesteld zal worden door het College. De marktkooplieden en alle belanghebbenden zullen van deze procedure op de hoogte worden gesteld middels een marktnieuwsbrief en een publicatie. De marktcommissie zal een exemplaar toegestuurd krijgen en een schriftelijke reactie hierop indienen.
  • B&W vergadering: 29/01/20081. Het college besluit tot het treffen van de voorbereidingen voor het inrichten van een gronddepot inhet Reinaldapark.2. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.3. De commissie Beheer ontvangt het besluit van het college ter kennisneming.
  • B&W vergadering d.d. 22/01/20081. Het college stemt in met het gebruik van het Frederikspark ten behoeve van een tweede podium enhet Florapark ten behoeve van het kinderfestival op 5 mei 2008.2. Aan het gebruik van beide parken nader vast te stellen voorwaarden te verbinden die gericht zijn ophet voorkomen van schade en het beperken van de overlast voor omwonenden.3. Het besluit heeft geen financiële consequenties.4. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgeneen persbericht.
  • B&W vergadering: 29/01/20081. Het college verleent onder voorwaarden vrijstelling van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel19, derde lid, WRO ten behoeve van het gebruik van een gedeelte van het pand aan Grote Houtstraat169 voor horeca-achtige activiteiten;2. Het college mandateert het hoofd van VVH/OV om bovengenoemd besluit verder administratief afte handelen en te ondertekenen;3. Het besluit heeft geen financiële consequenties.4. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit