Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 14 december 2010 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
14 dec. 2010, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Algemene informatie
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit Gezond in de Stad in te zetten voor de projecten Gezonde School in hetbasisonderwijs en voor een project Gezonde Wijk in het Rozenprieel.2. De kosten van dit besluit bedragen van 2011 tot en met 2014 jaarlijks € 79.350,--. De lastenzijn opgenomen in programmanummer 10 en worden via de Bestuursrapportage I in debegroting 2011 overgeheveld naar programmanummer 3.3. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt per brief geïnformeerd over hetbesluit.4. Het college informeert de commissie Samenleving over dit onderwerp.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit tot het vaststellen van het Gladheidbestrijdingsplan 2010.2. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgen eenpersbericht.Communicatie naar de burgers geschiedt via berichtgeving in de "de Haarlemmer"en via "Haarlem.nl"3. Dit besluit heeft geen financiële consequenties , uitgaande van een gemiddeld wintersstrooiregiem. Deze kosten zijn opgenomen in de DVO afval +reiniging.4. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Beheer
  • 1. Stelt de raad voor het parkeertarief voor de Ceylonpoort, het Florida-, Californie- enRivieraplein vast te stellen op €0,50 per uur voor de eerste drie aaneengesloten uren en €1,- peruur voor de daaropvolgende uren en de verordening parkeerregulering dienovereenkomstig aante passen.2. Het college stuurt dit voorstel naar de raad nadat de commissie beheer hierover advies heeftuitgebracht.3. Het college geeft aan dat dit besluit geen financiële consequenties heeft.4. Het college stelt de raad voor dit besluit op reguliere wijze te publiceren.
  • B&W vergadering: 14/12/2010Het college stelt de raad voor in te stemmen met:1) het Stedenbouwkundig Programma van Eisen DSK II en DSK III;2) de geactualiseerde grondexploitatie DSK;3) het verlenen van een uitvoeringskrediet à € 948.000,- voor:- voorbereidings- en uitvoeringskosten ten behoeve van de realisatie van bouwgrond voorde scholen en realisatie van het (school)plein,- de afronding van de definitiefase DSK II en III i.v.m. extra kosten Klimaat Neutraal enextra scenario SPvE en- aflossen boekwaarde Martin Luther Kingschool.De kosten worden ten laste gebracht van de grondexploitatie DSK;4) Het instellen van een nieuwe 'reserve kapitaallasten scholen', waarin de verkoopopbrengst vande Hildebrandschool en € 850.000,- uit het saldo van de grondexploitatie DSK wordt gestort;5) De betrokkenen, waaronder de betrokken bewoners, wijkraad en speeltuin, ontvangen nabesluitvorming informatie over dit besluit, de media ontvangen een persbericht;6) Geheimhouding: op grond van economische en/of financiële belangen van de gemeente wordtde bijlage E niet openbaar gemaakt en wordt geheimhouding opgelegd ex artikel 55gemeentewet omtrent het behandelde in de vergadering en omtrent de inhoud van de stukken.Geheimhouding geldt totdat de grond voor woningen in DSK II en III is verkocht;7) Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht. Het voorstel wordt ter informatie aan de commissie Samenlevinggestuurd.
  • B&W vergadering: 14/12/2010Het college besluit:1. Het dakbeschot en de dakbedekking van de restauratieafdeling van het Frans Halsmuseum tevervangen;2. Hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van € 75.000,- excl. BTW.3. De kosten van dit besluit worden gedekt uit investeringsplan 2009-2014 onder nummer 55.92"Herstel daken gemeentelijke gebouwen";4. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit de ingediende zienswijzen ontvankelijk te verklaren.2. Het college besluit de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren.3. Het college stelt het wijzigingsplan Daaf Geluk vast.4. Het college besluit het wijzigingsplan Daaf Geluk zowel digitaal als in de stadskrant tepubliceren en zes weken ter inzage te leggen.5. Het wijzigingsplan Daaf Geluk met de verwerking van de zienswijzen wordt ter kennisnametoegestuurd aan de Commissie Ontwikkeling.6. Het besluit heeft geen financiële consequenties.7. De indieners van de zienswijzen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit metdaarbij de verwerking van de zienswijzen; de media krijgen een persbericht.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college is voornemens te besluiten op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinderhogere waarden vast te stellen voor de westgevel van Houtvaartpad 14a ten gevolge van hetwegverkeerlawaai van de Westelijke Randweg van ten hoogste 53 dB op de begane grond envan ten hoogste 55 dB op de 1ste en 2de verdieping;2. Het besluit heeft geen financiële consequenties;3. Het besluit wordt ter informatie aan de commissie Ontwikkeling gestuurd.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college stemt in met het ontwerpwijzigingsplan Houtvaartpad 14a met identificatienummer2080001;2. Het besluit heeft geen financiële consequenties;3. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Vrijgeven voor inspraak van het Voorlopig Ontwerp van de 'Raaksstraat', en daarbij in hetbijzonder te kiezen voor:- het bomenstramien als een belangrijke waarde te zien bij de verdere uitwerking- het aanhouden van een laad- en losplaats voor vrachtwagens van maximaal 14 m.- het autoluw maken van de straat met dynamische palen gedurende de gehele dag- toepassing van asfalt in de rijbaan met fietsstroken- ontsluiting van bestaande woningen in de 'Raaksstraat' mogelijk maken viaNassaulaan.2. Inspraaktermijn verkorten van 6 naar 4 weken, vanwege intensieve voortraject van participatie enurgentie van realisatie.3. Het college besluit een krediet beschikbaar te stellen voor de vervanging van de riolen in de'Raaksstraat' ter grootte van € 659.000,- waarvan de dekking is voorzien in IP programma 2010-2015,nummer 63.19.4. Het college stelt de raad voor een krediet van € 1.050.000,- beschikbaar te stellen ten behoevevan de inrichting van de Openbare Ruimte binnen het exploitatiegebied Raaks zoals destijdsovereengekomen in de 'Realisatieovereenkomst Raaks' uit 2001.5. Het college stelt de raad voor de kosten voor de Openbare Ruimte binnen het exploitatiegebied tedekken uit de grondexploitatie Raaks met Complexnummer 14. Hiermee is rekening gehouden in hetMeerjarenPlan Grondexploitatie 2010.6. Het college stelt de raad voor een krediet van € 1.110.000,- beschikbaar te stellen ten behoeve van deinrichting van de Openbare Ruimte buiten het exploitatiegebied Raaks op basis van het Voorlopigontwerp in bijlage 3.7. Het college stelt de raad voor de kosten voor de Openbare Ruimte buiten het exploitatiegebied voor eenbedrag van € 511.000,- te dekken uit de reserve 'Openbare ruimte Raaks' en voor een bedrag van€ 599.000,- een bijdrage te leveren vanuit de grondexploitatie Raaks. Hiermee is rekening gehoudenbinnen IP programma 2010-2015, nummer 61.16.8. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierover eenadvies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college neemt kennis van de actuele stand van zaken.2. Het college stemt in met het afzien van beroep in cassatie tegen de uitspraak in de PWNprocedure.3. Het college stemt in met het voorstel de opbrengst precario 2010 van Liander viaresultaatbestemming 2010 toe te voegen aan de algemene reserve.4. Het college stemt in de aanwending van de precario-opbrengst kabels en leidingen over 2011e.v. te betrekken bij de aan de raad toegezegde nota solvabiliteit.5. Het college informeert de commissie Bestuur over dit onderwerp.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit in te stemmen met de dienstverleningsovereenkomst 2011 met degemeenschappelijke regeling Cocensus2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit4. Het college machtigt wethouder Heiliegers om namens de gemeente Haarlem dedienstverleningsovereenkomst te tekenen.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit tot gunning en derhalve verkoop van de eengezinswoning met verdertoebehoren aan de Asterstraat 18 aan Beelen Vastgoed BV te Zwaanshoek voor de koopsom ad.€ 150.102,-- kosten koper, zulks ter uitvoering van het raadsbesluit d.d. 18 februari 2010,nummer 422 "Verkopen niet strategisch woningbezit".2. Financiële paragraaf: de meeropbrengst van de onderhavige verkoop ad. € 143.902,-- wordttoegevoegd aan de reserve vastgoed.3. Communicatieparagraaf: koper wordt als eerste schriftelijk geinformeerd over dit besluit. Alleinschrijvers ontvangen het proces-verbaal van de inschrijving.4. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.
  • B&W vergadering: 14/12/20101. Het college besluit akkoord te gaan met de gemaakte afspraken als verwoord in de notitie2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. Het college stuurt deze notitie ter kennisname aan de commissie Beheer