Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 08 januari 2013 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
08 jan. 2013, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • U vindt hier de besluitenlijst naar aanleiding van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlem. Het college publiceert alle openbare besluiten via deze besluitenlijsten. Dit is niet de bekendmaking zoals vermeld in de Algemene wet bestuursrecht.
    De site die u nu bekijkt is voornamelijk gevuld met informatie van de gemeenteraad van Haarlem. De bovenstaande button 'meedoen' linkt dan ook naar de mogelijkheid om gast te zijn bij de raadsvergaderingen of om op andere manieren met de gemeenteraad van Haarlem te communiceren.
  • Vergadering B&W: 08/01/2012Besluitpunten college 1. Vaststellen concept reactie op ontwerp bestemmingsplan “Woongebied Spaarnebuiten 2012” 2. De concept reactie agenderen voor de gezamenlijke vergadering van de commissies ontwikkeling en beheer op 10 januari 2013 3. Afhankelijk van de uitkomst van de commissiebespreking de nota en zienswijze zo nodig opnieuw te agenderen voor de B&W vergadering van 15 januari 2013
  • Vergadering B&W: 08/01/2012Het college stelt de raad voor: 1. Akkoord te gaan met het afwegingskader voor de bepaling van strategisch vastgoed; 2. Het college opdracht te geven de lijst van strategisch en niet-strategisch vastgoed op te stellen en op korte termijn met de commissie ontwikkeling te bespreken. 3. Het voorstel aan de raad wordt om advies aan de raad gestuurd aan de commissie ontwikkeling.
  • Vergadering B&W: 08/01/20121. Het college besluit dat de mandaatverlening aan de hoofdafdelingsmanagers voor wat betreft de bevoegdheden genoemd in artikel 1 op Bijlage 1 van het mandateringsbesluit 2011 ingaande 1 januari 2012, tevens inhoudt dat zij een aantal van die gemandateerde bevoegdheden schriftelijk mogen ondermandateren aan de budgethouders van de respectieve kostenplaatsen. Deze bevoegdheden zijn: a. de besluitvorming over uitbetalingen terzake van overwerk en reiskostenvergoeding; b. de toekenning van verlof resp. extra verlof voor overwerk; c. het afdoen en voeren van correspondentie terzake van deze bevoegdheden alsmede het treffen van voorbereidings- en uitvoeringshandelingen en voorbereidings- en uitvoeringsbesluiten. 2. Dit besluit treedt in werking de dag na besluitvorming. 3. Dit besluit heeft geen financiële consequenties. 4. Dit besluit wordt gepubliceerd in de Stadskrant en wordt vermeld op de website van de gemeente Haarlem als aanvulling op Bijlage 1 van het mandateringsbesluit 2011, ingaande 1 januari 2012.
  • Vergadering B&W: 08/01/20121. Het college besluit aan de Stichting Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem een gemeentelijke borgtocht te verlenen van maximaal € 500.000,- voor de financiering van de verbouwing van de grote zaal van de Philharmonie 2. Het college besluit deze borgtocht te verlenen onder de volgende voorwaarden: -de borgtocht wordt uitsluitend verleend voor een lineaire lening van maximaal € 500.000,- met een looptijd van maximaal 20 jaar (conform de afschrijvingstabel grote verbouwingen) -de borgtocht wordt pas daadwerkelijk verleend als de benodigde omgevingsvergunning 'bouwen' is verkregen 3. Het college besluit de uitvoering van dit besluit, zoals het aangaan van een overeenkomst tot borgtocht, te mandateren aan de concerncontroller 4. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit 5. Het college zendt dit besluit ter bespreking aan de commissie Ontwikkeling
  • Vergadering B&W: 08/01/20121. Het college stelt de raad voor de criteria voor ruimtelijke kwaliteit DSK II en DSK III vast te stellen als aanvulling op de nota Ruimtelijke Kwaliteit (deel 2); 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties; 3. De betrokkenen worden geïnformeerd; 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierover een advies heeft uitgebracht.
  • Vergadering B&W: 08/01/2012B&W besluiten: 1. De functie van medewerker catering per 1 januari 2013 op te heffen en de nog in dienst zijnde medewerker catering per bovengenoemde datum boventallig te verklaren. 2. Te verklaring dat op deze herplaatsbaar verklaarde medewerker catering de bepalingen van het Sociaal Statuut 2006 van toepassing zijn. 3. Met de uitvoering van dit besluit zijn in beginsel geen kosten gemoeid. Eventuele kosten van boventallige medewerkers komt ten laste van de begroting van M&S-Faza/DIV (Faza-verzelfstandigingen nr. 241.4013.213). 4. Dit (voorgenomen) besluit van het college wordt ter advisering voorgelegd aan de OR. 5. Dit besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Bestuur.
  • B&W vergadering: 08/01/20121. Het college stelt de raad voor het Duurzaamheidsprogramma 2013 en het Duurzaamheidsprogramma 2012 vast te stellen. 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties. 3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit. De media ontvangen een persbericht 4. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer hierover een advies heeft uitgebracht.
  • BW vergadering: 18/12/20121. Het college besluit tot de verkoop van de ondergrond van Blok 6 aan de Stockholmstraat/Brusselstraat onder voorbehoud dat het overleg met de Commissie Ontwikkeling geen aanleiding geeft om het besluit te wijzigen of in te trekken. 2. Het college zendt dit besluit ter bespreking naar de commissie Ontwikkeling. 3. De opbrengst van deze verkoop bedraagt € 487.000,--exclusief kosten koper en BTW en wordt ten gunste gebracht van grondexploitatie Europawijk Zuid. (complex 36) 4. Communicatieparagraaf: koper wordt over besluit schriftelijk geïnformeerd.
  • Vergadering B&W: 08/01/20121. Het college neemt kennis van het evaluatierapport “Pakketmaatregel in Haarlem in 2012. Situatie en perspectief twee jaar na de herindicaties”. 2. Het college beschouwt de motie “Niet zomaar kwetsbaar” hiermee als afgedaan. 3. De betrokkenen worden geïnformeerd 4. Het college informeert de commissie Samenleving over dit onderwerp.
  • Vergadering B&W: 08/01/20121. Het college stelt de raad voor de Parkeervisie en de bijbehorende inspraakrapportage vast te stellen. 2. Het besluit heeft geen financiële consequenties. 3. Het college zal de raad in 2013 nadere voorstellen voorleggen voor verhoging van de parkeerinkomsten, waarbij de inkomstenverhogende maatregelen zoals in bijlage 2 vermeld leidend zijn. 4. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgen een persbericht 5. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Beheer hierover een advies heeft uitgebracht