Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 23 april 2013 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
23 apr. 2013, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Algemene informatie
  • B&W Het college stelt onder voorbehoud van het raadsbesluit vast: 1. Het antwoord van het college (bijlage D) op het advies van de Procesgroep (bijlage C) op het raadsvoorstel en de Verordening; 2. Met terugwerkende kracht met ingang van 1 mei 2013 de functie van Ambtelijk Secretaris Participatieraad in de stellen voor 24 uur per week (0,67 fte), de functie te koppelen aan bouwsteen AB9 en structureel toe te voegen aan de afdeling WWGZ, hoofdafdeling Stadszaken. 3. De formatie senior beleidsadviseur, schaal 11A, afdeling Wonen, Welzijn, Gezondheid en Zorg, hoofdafdeling Stadszaken structureel te verlagen met 0,16 fte naar 1,84 fte. 4. Het besluit heeft financiële consequenties, te weten maximaal € 39.060 op jaarbasis. 5. De kosten worden conform het voorstel in bijlage F gedekt door: a) Binnen Programma 3 € 29.285 structureel in te zetten om 0,5 fte ambtelijk secretaris Participatieraad te dekken; b) Raadsbesluit 4. Het college stelt de raad voor: 1. Akkoord te gaan met de oprichting van de Participatieraad, conform de in het raadsvoorstel opgenomen uitgangspunten, en de ontbinding van de SoZaWe-raad, de Wmo-raad en de SAMS; 2. De verordening Participatieraad gemeente Haarlem met terugwerkende kracht per 1 mei 2013 vast te stellen, onder gelijktijdige intrekking van de verordeningen van de SoZaWe-raad, de Wmo-raad en de SAMS; 3. Het budget ‘Cliëntenparticipatie’ (SoZaWe-raad) à € 18.590 structureel over te hevelen van Programma 7 ‘Werk en Inkomen’ naar Programma 3 ‘Welzijn, Gezondheid en Zorg’; 4. Als bijdrage aan het instellen van de formatie van ambtelijk secretaris van de Participatieraad, een budget à € 9.775 (0,17 fte) structureel over te hevelen van Programma 7 naar Programma 3; 5. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; 6. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Samenleving hierover een advies heeft uitgebracht.
  • 1. Het college informeert de commissie over de Parkeermonitor 2012. 2. De afdeling O&S bericht over de Parkeermonitor 2012 via twitter en haar internetsite. De media krijgen een persbericht.
  • 1. Het college besluit het ondersteuningsplan ‘Goed onderwijs maak je samen’ van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland vast te stellen. 2. Het besluit wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Samenleving. 3. De betrokkenen, zoals het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, Besturenoverleg Onderwijs Zuid-Kennemerland en het Portefeuillehoudersoverleg Zuid-Kennemerland, ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit. De media krijgt een persbericht.
  • Het college besluit: 1. Een overeenkomst met AEB aan te gaan per 1 januari 2013 voor de verwerking van huishoudelijk restafval (als bedoeld in Artikel 10.24 lid c van de Wet milieubeheer). De lopende overeenkomst wordt hiermee verlengd tot 2023. Dit onder voorbehoud dat de zienswijze van de raad geen aanleiding geeft om een ander besluit te nemen en onder het voorbehoud dat raad de mogelijkheid tot het verlenen van een alleenrecht op 6 juni middels een wijziging in de afvalstoffenverordening vaststelt. 2. Het voornemen te hebben op basis van de door de raad op 6 juni 2013 vast te stellen mogelijkheid tot het verlenen van een alleenrecht, een uitsluitend recht te verlenen aan het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (als bedoeld in artikel 17 van het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Besluit van 16 juli 20051 Stb. 20051 408). 3. Het besluit levert een verlaging van de verwerkingskosten van restafval van circa € 645.000 bij een jaarlijkse aanlevering van 43.000 ton. 4. Het college verzoekt de raad binnen zes weken zijn zienswijze te geven op het onder 1 genoemde voorgenomen besluit. 5. Het college zendt het voorgenomen besluit ter advisering aan de raad naar de commissie Beheer.
  • B&W besluit 1. Het verzuimprotocol 2013 vast te stellen met ingang van 1 mei 2013 onder gelijktijdige intrekking van het verzuimprotocol 2003. 2. Het besluit ter informatie te sturen naar de commisie Bestuur. 3. Het besluit heeft geen financiële consequenties 4. De betrokkenen worden geïnformeerd via diverse media
  • B&W 1. Het college neemt kennis van de evaluatie van het convenant Preventie Huisuitzettingen 2. De afspraken van het PHU-convenant zullen voortaan worden vastgelegd in het Lokaal Akkoord. 3. Het college informeert de commissie Samenleving over dit onderwerp
  • Het stuk is op verzoek van de commissie besproken
  • 1. Het college neemt kennis van het plan van aanpak duurzaam afvalbeheer in Haarlem 2. Het college vraagt de commissie zijn voorkeur uit te spreken voor één van de volgende alternatieven voor de uitvoering van duurzaam afvalbeheer: x Variant 1: extra ondergrondse containers bij hoog- en laagbouw x Variant 2a: extra ondergrondse containers bij hoog- en laagbouw met 1 extra rol-container voor de laagbouw x Variant 2b: extra ondergrondse containers bij hoog- en laagbouw met 2 extra rol-containers in de laagbouw 3. De financiële consequenties van de keuze worden betrokken bij de kadernota 4. De betrokkenen worden geïnformeerd middels een persbericht
  • 1. Het college verleent in afwijking van het advies van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit een omgevingsvergunning voor het plaatsen van het kunstwerk “Kenau-Ripperda” op het Stationsplein; 2. In afwijking van het eerdere collegebesluit wordt de plaatsing van het beeld niet voor een bepaalde tijd vergund. Het college kan wel te allen tijde besluiten het beeld te verwijderen; 3. Het college mandateert het hoofd van de afdeling VVH/OV om de omgevingsvergunning verder administratief af te handelen en daartoe alle benodigde handelingen te verrichten; 4. Het besluit heeft geen financiële consequenties; 5. De aanvrager van de vergunning wordt geïnformeerd door toezending van de vergunning, daarnaast wordt kennis gegeven van de verlening van de vergunning in de Stadskrant; 6. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.