Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Besluitenlijst BenW, 16 februari 2010 10:00:00

Algemene vergader informatie

Besluitenlijst BenW

Datum:
16 feb. 2010, 10:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Algemene informatie
  • B&W vergadering: 09/02/20101. Het college besluit om bijgaande brief ter informatie naar de raad te sturen.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college neemt kennis van de in deze coaliteitperiode bereikte resultaten uit het coalitieakkoordmet betrekking de gerealiseerde werken in relatie tot het op normniveau brengen vande onderhoudsbudgetten voor wegen, bruggen/kades, groen en sportvelden en het inlopen vanhet achterstallig onderhoud in de stad.2. De bewoners, gebruikers en belanghebbenden van Haarlem ontvangen na besluitvorminginformatie over dit besluit; de portefeuillehouder geeft een perstoelichting.3. Het college informeert de commissie Beheer over dit onderwerp.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college besluit in te stemmen met het opstellen van een gebiedsvisie voor Spoorwegstraate.o. conform het Plan van aanpak gebiedsvisie Spoorwegstraat e.o. in de bijlage.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties. De raming van de kosten is opgenomen in debegroting van 2010 in het meerjarenprogramma Gebiedsvisies volgens het raadsbesluit van 3december 2009 (09/149477).3. De betrokkenen, waaronder de gevestigde bedrijven, gemeente Bloemendaal, corporaties enbuurtvereniging Spoorwegkwartier ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; demedia krijgen een persbericht.4. Het besluit van het college wordt ter bespreking gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stelt de Raad voor in te stemmen met de samenwerking tussen de GemeenteHaarlem en HBB Ontwikkeling B.V. ten behoeve van de realisatie van het voorgesteldebouwplan middels het tekenen van de realisatieovereenkomst, tevens anterieure overeenkomstin de zin van artikel 6.24 lid 1 Wet op de ruimtelijke ordening(Wro);2. in te stemmen met de verkoop van grond op het gemeentelijk deel van het plangebied voor€928.638,--, tenzij het bouwprogramma wijzigt;3. de opbrengst door deze verkoop ten goede te laten komen van de reserve Vastgoed;4. in te stemmen met de procedure om het gemeentelijk deel van het plangebied vrij vanerfdienstbaarheden te kunnen leveren.5. De betrokkenen, waaronder de direct omwonenden en Kenamju ontvangen na besluitvorminginformatie over dit besluit; de portefeuillehouder geeft perstoelichting.6. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Ontwikkeling hierovereen advies heeft uitgebracht
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college besluit in te stemmen met inliggende brief aan de raad.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de raad
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stelt de raad voor de Verordening Dierlijke Bijproducten 2010 vast te stellen, onderintrekking van de geldende Destructieverordening 2000.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties.3. Een samenvatting van de Verordening Dierlijke Bijproducten zal gepubliceerd worden in deStadskrant. De integrale tekst zal opvraagbaar zijn via het bestuurlijk informatie systeem (BIS).De bekendmaking zal plaatsvinden gelijktijdig met de publicatie van de Verordening DierlijkeBijproducten.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stelt de overeenkomst parkeergarage en Leonardo Da Vinciplein vast.2. De projectwethouder Meerwijk Centrum wordt gemachtigd de overeenkomst te ondertekenen.3. Het besluit heeft geen financiële consequenties.4. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit.
  • B&W vergadering: 16/02/20101 Het college stelt de raad voor de volgende projecten in het kader van het beleid voortijdigschoolverlaten (VSV)2010 ad 494.610 euro te financieren:PIAS/JeugdzorgAllochtone mentorenReboundScholing ZorgcoordinatorenFormatie RMC specifieke trajectbegeleider zorg bijzondere doelgroepenTaalklas VOPlusvoorziening zorgstructuur: dit project wordt voor 1 maart 2010 nader uitgewerkt in hetkader van de aanvraag bij het ministerie OCW (regeling Plusvoorziening).2.Dit bedrag wordt voor 314.000 euro gedekt uit de DecentralisatieuitkeringJeugd/VSV en voor 180.610 euro uit de door omlabeling van uitgaven in 2008 en 2009beschikbare middelen, die onderdeel uitmaken van het voorstel aan de Raad tot bestemmingvan het rekeningsresultaat 2009.3.De kosten ad 494.610 euro worden verantwoord op kostenplaats 2431.4.Het college stelt de Raad voor in 2010 een meerjarenbeleidsplan VSV te presenteren.5.Betrokken instellingen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.6.Het college stuurt het voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Samenlevinghierover een advies heeft uitgebracht.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. In te stemmen met een renovatie en uitbreiding van het bestaande gebouw van speeltuinKindervreugd.2. De kosten bedragen van de renovatie en uitbreiding van het speeltuingebouw, € 311.000,=, deverbetering van de buitenruimte van de speeltuin, € 75.000,= en de afronding van hetoosterpark € 90.000,=. De benodigde kredieten, IP2009-2014, prog 5, post 56.03/a,b en c zijnreeds door de Raad aan het College gemandateerd.3. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Ontwikkeling.4. De betrokkenen ontvangen na de besluitvorming informatie over dit besluit.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Aan Stichting Spaarnezicht subsidie toe te kennen tot een totaalbedrag ad€ 352.600, = voor de bekostiging van de opvangfunctie en deze tot een bedrag ad € 109.650, =te financieren uit de begroting 2010 (Prgr 4, kostenplaats 2421.4756.1170) en tot een bedrag ad€ 243.600, = te financieren ten laste van de WMO reserve.2. Een subsidieaanvraag in te dienen bij de Provincie NH voor de kosten van psychosocialebegeleiding en dagbestedingtrajecten. De eventuele verlening van deze subsidie zal separaat aanhet College voor besluitvorming worden voorgelegd.3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit.4. Het besluit van het College wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Samenleving
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het invoeren van de nieuwe toegangsregeling voor het autovrije gebied, conform hetbijgevoegde schema.2. Dit besluit heeft geen financiële consequenties.3. De betrokkenen worden van het besluit op de hoogte gesteld.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stelt door middel van deze nota het voorlopig ontwerp voor de Laan van Angersvast en geeft het vrij voor inspraak.2. Het vaststellen van het voorlopige ontwerp heeft geen financiële consequenties. Bij hetvaststellen van het definitief ontwerp wordt een sluitende dekking voorgelegd.3. Het college informeert de commissie Beheer over het voorlopig ontwerp in het kader van devoortgang van de Integrale vernieuwing openbare ruimte Europawijk Zuid (IVOREZ).4. De betrokkenen ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit; de mediakrijgen een persbericht.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stemt in met de wijziging van de artikelen 8:2, 9b:22a, tweede lid en 9b:45a, tweedelid, van het Ambtenarenreglement 1995 (AR) zoals opgenomen in de bij dit besluit behorendebijlage. De wijzigingen treden in werking met terugwerkende kracht per 1 januari 2010.2. Communicatieparagraaf: de wijzigingen worden verwerkt in de Intranetversie van het AR 1995en gecommuniceerd via de Salarisbijsluiter.3. Financiële consequenties: het besluit heeft geen directe financiële consequenties.4. Het College wacht de uitwerking van het besluit door de Veiligheidsregio Kennemerland(VRK) inzake de wijziging leeftijdsafhankelijke factoren voor inkoop extra pensioen (FLOovergangsrecht)af.5. Dit besluit wordt ter kennisneming gestuurd aan het Georganiseerd Overleg.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college besluit de Twaalf Apostelenstraat te wijzigen in Gedempte Voldersgracht en hetGratieplein te wijzigen in Hortusplein.2. Het besluit heeft geen financiële consequenties.3. De betrokkenen (Hulpdiensten, TNT post, gemeentelijke afdelingen, e.a.) ontvangen daags nabesluitvorming informatie over dit besluit.
  • B&W vergadering: 16/02/20101 Gezien de eerdere besluitvorming, en bijbehorende adviezen van de Klankbordgroep en OR,akkoord te gaan met het reorganisatiebesluit van de hoofdafdeling Stadsbedrijven zoalsbeschreven in deel I en deel II van bijlage 1.2 Akkoord te gaan met de opbouw van de hoofdafdeling Stedelijke Projecten, organisatieopzet,basisformatie van 72.1 fte, functiewaarderingen en jaarplannen.3 Akkoord te gaan met het plaatsingsplan en het plaatsen van de herplaatsbare medewerker inafdeling 999.4 Over dit besluit aan het GO en OR advies te vragen.5 Bij positieve advisering door het GO en de OR het reorganisatiebesluit, plaatsingsplan alszodanig vast te stellen.6 De financiële gevolgen te verwerken in een begrotingswijziging die onderdeel uitmaakt van ditreorganisatiebesluit.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Stemt in met de overname van de leerwerkbedrijven van Bureau Jeugdzorg NHom deze voor het onderwijs te kunnen behouden.2. Stemt in met een door Paswerk op te richten BV genaamd ‘Leerwerkbedrijven Kennemerland: vanonderwijs tot en met werk’ waarin de leerwerkbedrijven en het uitvoerend personeel van BJZworden ondergebracht.3. Stemt in met het instellen van een Raad van Commissarissen bestaande uit de bestuurders van desamenwerkende partijen: Dunamare Onderwijsgroep, ROC Novacollege, Bureau Jeugdzorg NH,Paswerk en de gemeente Haarlem.4. Stemt in met het opstellen van een draaiboek ‘overname leerwerkbedrijven’ waarin de verdereuitwerking wordt geregeld met specifieke aandacht voor de organisatorische, juridische, personele,financiële en administratie aspecten.5. Neemt kennis van het feit dat de overname van de leerwerkbedrijven voor de begroting van degemeente Haarlem geen financiële consequenties heeft.6. De commissie Samenleving ontvangt het besluit van het college ter informatie.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Badmintonpad, inclusief de verwerkingvan de ingekomen reacties in het kader van het vooroverleg en participatie;2. Het college legt het ontwerp ter bespreking voor aan de commissie Ontwikkeling. Nainstemming van de commissie wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd envrijgegeven voor het indienen van zienswijzen;3. Het besluit heeft geen financiële consequenties;4. De betrokkenen (overlegpartners, wijkraad en overige organisaties) worden omtrent debesluitvorming geïnformeerd door toezending van een kennisgeving;
  • B&W vergadering: 16/02/20101. De administratieve lasten voor burgers en ondernemers waar mogelijk te verlichten.2. Hiervoor de splitsingsvergunning (artikel 25 huisvestingsverordening) per direct af te schaffen.3. De uitstalvergunning (artikel 14 APV) af te schaffen per 1 juli 2010 en te vervangen dooralgemene regels.4. De samplingvergunning (artikel 118 APV) af te schaffen per 1 juli 2010 en te vervangen dooralgemene regels.5. De vergunning voor het innemen van openbare grond in samenloop met onderhoudscontracten(artikel 14 APV) af te schaffen per 1 juli 2010 en te vervangen door algemene regels.6. De vergunning voor het houden van koek en zopie op het ijs (artikel 151 APV) af te schaffenper 1 juli 2010 en te vervangen door algemene regels.7. De reclamevergunning (gevelreclame) (artikel 125 APV) buiten beschermd stadsgezicht af teschaffen per 1 juli 2010 en te vervangen door algemene regels.8. De vergunning voor het openbreken van de openbare weg (artikel 15 APV) af te schaffen per 1juli 2010 en te vervangen door algemene regels in combinatie met een meldingsplicht.9. De ontheffing voor het verbod voor het houden van schadelijke dieren(artikel 88 APV) af te schaffen per 1 juli 2010 en te vervangen door algemene regels incombinatie met een meldingsplicht.10. Algemene regels in te voeren en de vergunningplicht te beperken tot situaties, die niet passen indeze algemene regels (uitzonderingssituaties) voor de vergunning gevelreiniging (artikel 121APV) per 1 juli 2010.11. Algemene regels in te voeren en de vergunningplicht te beperken tot situaties, die niet passenin deze algemene regels (uitzonderingssituaties) voor de vergunning voor het innemen vanopenbare grond (artikel 14 APV) per 1 juli 2010.12. Algemene regels in te voeren en de vergunningplicht te beperken tot situaties, die niet passen indeze algemene regels (uitzonderingssituaties) voor de terrasvergunning (artikel 43 APV) per 1mei 2010.13. De wijziging in het vergunningenstelsel in het 3e kwartaal van 2011 te evalueren.14. Het college stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad, nadat de commissie Bestuur hierover eenadvies heeft uitgebracht
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college besluit het verzoek om voor de bekostiging van de uitbreiding Beatrixschool incombinatie met nieuwbouw gymzaal een bedrag van € 862.500,-- in te willigen en ten laste tebrengen van de IP post vervanging/uitbreiding gymlokalen2. Op basis van de verantwoording als bedoeld in art. 13, lid 8 verordening voorzieningenonderwijshuisvesting zal de definitieve bekostiging plaats vinden3. Het schoolbestuur Spaarnesant daags na besluitvorming te informeren
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college neemt kennis van het meerjarenprogramma openbare ruimte, groen en verkeer2010-2013.2. Het college stemt in met de in deze nota benoemde routine-investeringen (IP-stelposten),begrotingsprojecten en projecten in het kader van het inlopen van het achterstallig onderhoud,voor het uitvoeringsjaar 2010, voor zover het hiervoor benodigde raadskrediet door de raad aanhet college is gemandateerd bij de begrotingsvaststelling; de projectbedragen staan in devertrouwelijke bijlage D vermeld.3. De inwoners van Haarlem, het bedrijfsleven en partners in de stad ontvangen daags nabesluitvorming informatie over dit besluit aan de hand van het bijgevoegde persbericht; deportefeuillehouder geeft een perstoelichting4. Geheimhouding: op grond van economische en/of financiële belangen van de gemeente wordtbijlage D van dit besluit niet openbaar gemaakt en wordt geheimhouding opgelegd ex artikel 55gemeentewet omtrent het behandelde in de vergadering en omtrent de inhoud van dit stuk.5. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Beheer.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college gaat akkoord met de brieven aan de commissies over de stand van zakenopenstaande actiepunten (moties, amendementen, toezeggingen).2. Het besluit heeft geen financiële consequenties3. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit4. De brieven worden ter bespreking in maart gestuurd naar de commissies.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het College besluit akkoord te gaan met de inhoud van het convenant "Marktplaats hulp bij hethuishouden, zorgruil en buurtdiensten"2. Het College besluit aan mevrouw H. van der Molen mandaat te geven tot het tekenen van ditconvenant3. Het besluit heeft geen financiële consequenties4. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit; de media krijgen eenpersbericht5. Het besluit van het College wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Samenleving
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het "standplaatsenbeleid 2010" vast te stellen voor het verlenen van vergunningen voorstandplaatsen conform bijlage 1;2. Een overgangstermijn van 10 jaar te hanteren, waarin vaste bouwwerken zonderbouwvergunning nog mogen blijven staan. Na de overgangstermijn dienen deze bouwwerkenverwijderd te worden.3. Nieuwe standplaatsvergunningen slechts voor 5 jaar uit te geven;4. Een overgangsregeling toe te passen voor de bestaande standplaatsvergunningen die vooronbepaalde tijd verleend zijn conform bijlage 1, paragraaf 5 en paragraaf 12. Dit geldt voorvergunningen die vóór de vaststelling van het standplaatsenbeleid 2010 zijn verleend;5. In 2010 onderzoek te doen naar de precario- en legestarieven en deze zonodig aan te passennaar een niveau van 100% kostendekking.6. Het standplaatsenbeleid van 1987, de wijziging daarop van 1 januari 1991 vastgesteld 31oktober 1990 en de regels omtrent de overname standplaats 1e graads bloed- en aanverwantenvan 19 april 1994 en het beleid voor dagstandplaatsen zoals onder ander vastgelegd is in 1989,1994 en 2002, in te trekken op de dag van het in werking treden het standplaatsenbeleid 2010.7. Het besluit van het college wordt ter informatie gestuurd aan de commissie Bestuur.
  • B&W vergadering: 16/02/20101. Het college aanvaardt de schenking van een kunstobject uit de privécollectie van de heer C. vanVelzen2. Het college besluit de burgemeester te mandateren om namens de begunstigde (het college vanB&W) de schenkingsovereenkomst te ondertekenen.3. Het besluit heeft geen financiële consequenties.4. De betrokkenen ontvangen na besluitvorming informatie over dit besluit.